Welzijn Houten 25 november 2020

Welzijn Houten 25 November 2020

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 25 november...

In de uitzending van WelZijn Houten! van woensdag november waren weer interessante onderwerpen aan de orde. Presentatie was in handen van Hilde Schijf met en in het tweede uur samen met Henk Donker; techniek en muziekkeuze was in goede handen van Paul Geerars.
In het eerste uur ruim aandacht voor 2 mooi kerstpakket-initiatieven.
Als eerste had Hilde een mooie gesprek met Elles Goes, coördinator van Stichting Present in Houten.
Stichting Present Houten heeft in samenwerking met Buurtgezinnen Houten een kerstpakkettenactie opgezet waarbij zorgprofessionals (Vitras, Lister, Sociaal Team, Leger de Heils onder meer) mensen kunnen opgeven om een pakketje te ontvangen. De organisatie koppelt hierbij vrijwilligers die de pakketten komen brengen en evt. een gesprek aanknopen in deze bijzondere tijd (Corona-proof natuurlijk). Het streven is om minimaal 50 matches te maken!
Verderop in het gesprek heeft Elles ons ingesproken over Stichting Present Houten. Present is een soort van makelaar tussen vrijwilligers (het zij in een groep of los) en klus. Klussen kunnen bestaan uit bijvoorbeeld de tuin winterklaar maken of helpen met opruimen in huis. Klussen kunnen door hulpverleners worden aangemeld bij Stichting Present Houten.
Meer informatie, aanmelden als vrijwilliger (zowel bij Present als bij de kerstpakkettenactie) kun je via Info@presenthouten.nl verkrijgen of via hun website: https://stichtingpresent.nl/houten/
Na deze mooi kerstgedachte heb ik contact gezocht met Nanning van der Hoop van de Rotary Houten Castellum. Rotary Houten Castellum organiseert inmiddels al 5 jaar de Santarun in Houten; een parcours waar mensen verkleed in kerstmanpakken door Houten lopen om geld op te halen voor het goede doel. De vijfde editie van de Houtense Santarun kan helaas niet in de gebruikelijke vorm plaatsvinden en daar heeft de Rotary Houten Castellum een mooie, creatieve andere vorm voor gevonden!
Dit jaar kunnen de lopers zich nog steeds opgeven maar lopen geen vast parcours, ze brengen nu een kerstpakketje rond dat verzorgd is door de Rotary Houten Castellum in samenwerking met vele Houtense ondernemers.
Een kerstgedachte om mensen die dat goed kunnen gebruiken of verdienen even in het zonnetje gezet worden.
Om jezelf als runner op te geven of als je iemand in het zonnetje wilt zetten, kun je dat doen via hun website: https://houten.rotarysantarun.nl/
Voor meer informatie over de Rotary Houten Castellum kunt u hun website bezoeken: https://www.rotary.nl/houtencastellum/
In de uitzending heeft Nanning ook verteld waar zij voor staan: Rotary Houten Castellum ondersteunt maatschappelijke initiatieven met name gericht op de Houtense jeugd.

Het tweede uur zijn er 2 items aan de orde geweest. Er is uitgebreid stil gestaan bij de keuzemogelijkheid voor de ziekte kosten verzekering.
Vanaf 12 november kan men de huidige verzekering op zeggen en zich opnieuw verzekeren voor 1 februari 2021. Dit kan bij dezelfde verzekeraar of een andere.
In de uitzending is uitgelegd:
• Wat de mogelijkheden zijn
• Wat men in de keuze mee moet nemen
• Hoe men tot een keuze kan komen.
Als tweede onderwerp, de filmbespreking, in dit geval “Easy Rider” uit 1969.
Een film met Dennis Hopper en Peter Fonda.
De film is een aanbeveling voor vrije drugs gebruik en zit vol met heerlijke muziek uit die tijd.
Bijvoorbeeld “Born to be wild”.
Meer is te vinden op de Wikipedia onder Easy Rider – Wikipedia. De film kan nog worden gezien voor 2.99 euro via You tube.

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love