Welzijn Houten 22 juni 2022

Welzijn Houten 22 June 2022

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Welzijn Houten 22 juni...

Bij schitterend weer met volop zon, een uitzending van welzijn met zomerse klanken. Dus volop zomer en surf muziek, Bij afwezigheid van Hilde was Henk ditmaal de Anchorman. Natuurlijk ondersteund in de techniek door Paul Geerars.

In het eerste uur de kleur van Houten met Felicitas. Zij vertelt hier zelf het volgende over. Ik had een gesprek met Clair-Marie geboren in de Bretagne in Frankrijk en was te gast in een prachtig huis in Houten, waar Clair-Marie met haar man en drie kinderen woont. Ondanks dat zij pas 5 jaar in Nederland woont, spreek zij heel erg goed Nederlands. Dat vindt zij ook van groot belang. Wanneer je in een ander land dan je geboorteland woont, moet je die taal van je nieuwe thuisland goed spreken, zegt ze. Anders moeten de bewoners van dat land steeds moeite doen om je te verstaan en dat wil ze niet. Voordat Clair-Marie naar Nederland kwam, woonde ze in Engeland, waar ze haar Nederlandse man heeft ontmoet. Daar zijn ook de drie kinderen geboren. De keuze voor Nederland en Houten kwam voort uit het feit dat zij en haar man Engels met elkaar spreken, haar man Nederlander is en zijn familie hier woont. Toch vloeien drie talen moeiteloos thuis in elkaar over en leren de kinderen zo Frans, Engels en Nederlands. Een vrolijk verhaal over een familie die zich hier in Houten helemaal ‘thuis’ voelt. Wel luister zelf maar en ook naar de muziek.

Het tweede uur ging over onze omroep. De laatste maanden zijn er een aantal ontwikkelingen, die wat nadere toelichting behoeven. Er is, door het vertrek van Paul van Ruitenbeek als voorzitter, omdat hij wethouder wordt, een vacature ontstaan, Hiervoor is een procedure opgesteld. Isolde Vega lichtte hierover het e.e.a. toe. Daarnaast heeft de omroep haar ambitie op papier gezet en is er een enquête op het burger panel geweest. Ook hier wordt het nodige over verteld.

Al met al weer een volle en informatieve uitzending.

Welzijn Houten

Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love