DHIUA 10-7-2021: met Cora Gerritsen en Eef Stiekema

Daar Hou Ik U Aan 10 July 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. DHIUA 10-7-2021: met Cora...

Op zaterdag 10 juli 2021 waren Cora Gerritsen (fractievoorzitter CDA) en Eef Stiekema (fractievoorzitter VVD) te gast bij het programma Daar Hou ik U aan!
Presentatoren Paul van Ruitenbeek en Stephan van der Steen blikten terug op de raadsvergaderingen die in de week ervoor hadden plaatsgevonden, met onder andere  de perspectiefnota en de zienswijze concept integraal Ruimtelijk perspectief U16
De VVD vond dat eventuele bezuinigingen ook in het sociaal domein gevonden konden worden, het CDA dacht daar heel anders over en wilde vooral rust aan het begrotingsfront. Volgens Cora Gerritsen maakte de VVD een karikatuur van de optie om op het sociaal domein te bezuinigen. Als er al bezuinigd zou moeten worden dan is het ook een optie om de inkomsten te verhogen door het draaien aan de knop van de onroerend zaak belasting. Daar is de VVD weer geen voorstander van.

Een leuk nieuwtje was dat de heer Stiekema opnieuw kandidaat is om raadslid te zijn in de komende periode en vermoedelijk ook als lijsttrekker. Mevrouw Gerritsen heeft de afgelopen als pittig ervaren (o.a. vanwege de ruimtelijke koers en het vertrek van een fractielid) en denkt nog na over een eventueel vervolg. Inmiddels hebben de SGP en D66 hun lijsttrekkers al bekend gemaakt in de personen van Wouter van den Berg en Marcel van Gooswilligen.

 
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love