Daar Hou Ik U Aan 22 mei 2021 met David Jimmink (GL) en Jan Overweg (CU)

22 May 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

In deze uitzending praten we met David Jimmink, fractievoorzitter GroenLinks en Jan Overweg, die optreedt namens de ChristenUnie.
De heer Overweg is in het dagelijks leven wethouder, terwijl dit programma zich vooral richt op de actuele politiek en politici vanuit de raad bezien. Praktisch blijkt dat geen probleem, het wordt een interessant uitwisseling met beide heren over verschillende thema’s.

De gedachte dat Houten een lokaal herstelplan nodig heeft om de corona effecten aan te pakken wordt door hen wel ondersteund. Niet dat er inmiddels geen activiteiten in die richting zijn ondernomen: het bestrijden van eenzaamheid bij ouderen, het ondersteunen van (sprot)verenigingen, een extra platform voor de jeugd en recent de financiële bijdrage voor de cultuursector zijn daar voorbeelden van. Echter de integratie van dergelijke activiteiten en een samenhangend herstelplan is wenselijk.

Terugkijkend op het collegeprogramma zijn de heren van mening dat dit in de uitvoering voldoende resultaat heeft opgeleverd. De samenspraak en verbinding van maatgevende thema’s vraagt echter verbetering, waarbij de Ruimtelijke Koers en het daaraan verbonden referendum als illustratie wordt genoemd.

Tenslotte kijken we met hen naar de toekomstige ontwikkeling van Houten met de vraag of de gemeente daar voldoende op is voorbereid. Is Houten straks (nog steeds) een groot dorp of ontwikkelt zich dat naar een kleine stad en wat is daarvoor nodig. Bijna vanzelfsprekend komt in dat verband ook het Houtens DNA in de uitzending voorbij.

Presentatie: Martin Monkel, Bram Bosshardt
Techniek: Paul Geerars

 

 
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love