Meer woninginbraken Houten: “Het merendeel is te voorkomen”

9 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Meer woninginbraken Houten: “Het...

Het aantal woninginbraken in de gemeente Houten en omliggende gemeenten is vorig jaar gestegen. Met de zomermaanden in het vooruitzicht, een periode waarin inbrekers meer actief zijn, is het van belang om extra alert te zijn. 

Uit cijfers die het CBS vorige week publiceerde, valt onder meer op te maken dat het aantal woninginbraken in de gemeente Houten in 2020 met 32 procent is gestegen. Ook in nabije gemeenten, zoals Bunnik (+58%), Zeist (+11%) en de Utrechtse Heuvelrug (+10%) werd er meer ingebroken. Daarnaast riep de Utrechtse politie onlangs in een persbericht burgers op om komende zomer voorzichtig te zijn en ramen en deuren bij vertrek altijd op slot te doen. Slotenmaker Emiel van Kessel sluit zich aan bij deze oproep. 

Inbraken voorkomen
Alleen al in de afgelopen paar weken kreeg de slotenmaker vijf meldingen binnen. “Naar mijn mening had het overgrote gedeelte van deze inbraken voorkomen kunnen worden.” Van Kessel stelt dat het hang-en sleutelwerk vaak onder de maat is. “Ik zie veel verouderde sloten voorbij komen. Een inbreker hoeft dan alleen nog maar een raam of deur te ontwrichten of een grote schroef bij zich te hebben voor in het cilinderslot. Het is dan enkel een kwestie van een ander apparaatje erop zetten en draaien.” 

Om de kans op inbraak te verkleinen, is het volgens Van Kessel belangrijk om sloten te hebben die op zijn minst aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen of het SKG-keurmerk voldoen. “Het vervangen van sloten is een investering, maar uiteindelijk betaalt het zich terug.” 

 


Current track

Title

Artist

Current show

HoutenFM Non-stop

00:00 17:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love