Houtenaar wil alleen naar de Efteling

7 februari 2017

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Houtenaar wil alleen naar...

Houtenaar Bas van den Dikkenberg is boos. De Efteling heeft een nieuwe regel ingevoerd waarbij mensen met een handicap niet meer zonder begeleiding het park in mogen. Daarom starte Bas een online petitie, met resultaat! De Efteling gaat in gesprek met Van den Dikkenberg.

Bas is geboren met autisme en vanaf zijn vijftiende kreeg hij ook last van een beperkte longfunctie nadat hij bij een woningbrand giftige stoffen inademde. Om al het leed te vergeten gaat hij erg vaak naar de Efteling toe. “Voor mij een plek om tot rust te komen. Ik voel me daar op mijn plek”. Elke maand rijd hij twee uur, in zijn 45 km-auto, heen en terug van Houten naar Kaatsheuvel. Dat kan hij allemaal zelfstandig.

Tot zijn verbazing kreeg van den Dikkenberg begin 2017 te horen dat hij alleen nog met begeleiding gebruik mag maken van de rolstoelingang bij de attracties. Echter is de reguliere ingang geen optie voor hem. “Het is voor mij te zwaar om met een zuurstofwagen van tien kilo via de trap te gaan”.

Woordvoerder Hester Ubbink van de Efteling vindt het ‘heel vervelend’ voor mensen als Van den Dikkenberg. ,,Tot vorig jaar lag de verantwoordelijkheid te bepalen wie via de rolstoelingang de attractie in mocht bij de medewerker. Daar wilden we vanaf. Bovendien kregen we commentaar van andere bezoekers die er ook gebruik van wilden maken. En was er het veiligheidsaspect, bijvoorbeeld bij ontruimingen.’’

Wil jij de petitie steunen? Dat kan via: https://mindervalidezelfstandig.petities.nl/

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 17:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love