Houten Anders stelt schriftelijke vragen over subsidiebeleid en Buitenwereld

18 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Houten Anders stelt schriftelijke...

Houten Anders stelt schriftelijke vragen aan het College van B en W over de subsidieverstrekking aan stichting Buitenwereld van de speeltuin en de kinderboerderij.

Het onderwerp werd ook nog besproken in de uitzending van Daar Hou Ik U Aan van 15 mei van Omroep Houten. Anneke Dubbink van de PvdA en Axel Eerdman van Houten Anders, gaven allebei aan dat er ook na een Ronde Tafel Gesprek met wethouder Overweg en andere raads- en commissieleden bij hen nog vragen leefden. Voor hun gevoel was nog niet alles beantwoord.

Axel Eerdman van Houten Anders kondigde toen al aan dat zijn partij bezig was schriftelijke vragen voor het College op te stellen. Houten Anders stelt onder andere vragen om te weten te komen of de subsidieverstrekking aan stichting Buitenwereld via de normale reguliere kanalen liep of een meer bijzondere vorm van subsidieverstrekking was. Verder wil de partij weten of en hoe stichting Buitenwereld paste in de beleidsdoelstellingen van de gemeente Houten. Ook wil Houten Anders meer duidelijkheid over de schikking met de curator na het faillissement en vraagt aan het College om deze schikkingsafspraken met de curator openbaar te maken.

De partij stelt verder ook een hele serie vragen over het subsidiebeleid met name over die subsidies waarbij een langdurige subsidierelatie met organisaties ontstaat.

Houten Anders vraagt zich in hoofdlijnen gezegd af wat voor beleid er op dat vlak is, of dat er juist wat aan beleid ontbreekt, en hoe het college om gaat met langjarige subsidierelaties. “Het is net alsof het College alle vrijheid heeft om met subsidierelaties te doen wat zij wil. Wij hopen dat we dit verkeerd zien en vragen om meer duidelijkheid over de mate waarin we als gemeente onze regels op orde hebben, ondersteuning bieden aan vrijwilligersbesturen en resultaat behalen met de wijzigingen van ons beleid in relatie tot de langjarige subsidierelaties én onze beleidsdoelstellingen”, zo schrijft Houten Anders in een toelichting bij haar schriftelijke vragen.

Aanleiding voor de vragen over subsidie is het abrupte stoppen van de subsidie aan Buitenwereld door het College.


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love