Daar Hou ik U aan: Uitzending van Woensdag 7 september 2016

13 september 2016

Woensdag 7 september was in het programma Daar Hou Ik U Aan te gast de heer Ruud Vis, raadslid VVD in de gemeenteraad van Houten.

Vis werd bevraagd door presentatoren Gerard Hurkmans en Paul van Ruitenbeek. Hij wil graag aandacht hebben voor inwoners en bedrijven. Tevredenheid over het functioneren van de gemeente overheerst. Vis merkt op dat het prima is dat mensen petities aanbieden, bijvoorbeeld om het buitenbad van zwembad De Wetering te heropenen, maar dat van een gemeenteraad wel verwacht worden dat weloverwogen besluiten niet zomaar worden herzien. Een euro kan tenslotte maar éénmaal worden uitgegeven.

 

Tegen een investering met risico’s in een fort (aanschafprijs één euro) heeft Vis geen bezwaren. Dit is goed voor de ontwikkeling van het gebied en voor het toerisme.

Vis ging in debat met Pascal Ooms, SGP over de wijze waarop de koopgarantregeling voor jongeren uit kan pakken bij verhuizing. Veel jongeren worden geconfronteerd met relatief lage taxaties en blijven dus zitten met een restschuld. Ooms roept op 20 september 2016 de raad via een motie op om het college te vragen in gesprek te gaan met de jongeren. Vis gaat de motie bestuderen en wellicht steunen.

In het tweede uur was adviseur Jeroen van Nuland aanwezig, partner/jurist bij bureau SRO (www.burosro.nl) dat adviezen geeft aan overheden en particulieren op het gebied van de ruimtelijke ordening. Met Van Nuland werd stilgestaan bij de casus bestemmingsplan bouw- en timmerbedrijf Van Dort, waarin de Raad van State een stokje stak voor een bedrijfsverplaatsing. De toekomstige buurman is namelijk bevreesd voor het beperken van de mogelijkheden van uitbreiding in verband  met de regelgeving op het gebied van spuitzones. Volgens Van Nuland meet de Raad van State met verschillende maten en is Houten eigenlijk een van de gemeente die door schade en schande bijdraagt aan de ontwikkeling van jurisprudentie op dit punt. Verder gaf van Nuland een doorkijkje op de invoering van de nieuwe Omgevingswet, een wet waarin diverse andere wetten worden opgenomen.

De techniek werd verzorgd door Bas van den Dikkenberg, de foto’s werden verzorgd door Jon Nellenstijn.

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love