Daar Hou Ik U Aan: de uitzending van woensdag 9 november 2016 met als hoofdgast Dick van Hoek

11 november 2016

In deze uitzending van Daar Hou Ik U Aan is Dick van Hoek, raadslid voor de Christen Unie, de hoofdgast. In het tweede uur maken we kennis met zijn surprisegast, Rene Speksnijder. Gekoppeld aan de vaste onderwerpen, zoals de koppen uit de krant en het verslag van het persgesprek, praten we voor de actualiteit van de Houtense politiek, mede gelet op de raadsvergadering van 8 november.

De uitzending wordt gekenmerkt door het vertrek van de heer Hoek als raadslid per 1 januari a.s. Dus eigenlijk is het een soort exitgesprek, waarbij de persoonlijke omstandigheden prevaleren boven de politieke gebeurtenissen. Niettemin wordt er stevig van gedachten gewisseld over de uitslag van de verkiezingen in Amerika en de eventuele effecten daaruit. Ook ontkomt de heer Hoek voor de laatste keer niet aan een aantal stellingen.

In het 2e uur maken we kennis met zijn opvolger in de raad, de heer Speksnijder. We praten met hem, zowel over zijn persoonlijke achtergrond als zijn ambities als aanstaan raadslid met een doorkijkje naar de verkiezingen van maart 2018. In het verlengde van de uitslag in Amerika is het ‘populisme’ daarbij één van de gesprekspunten, alsmede de kwaliteit van de participatie en samenwerking.

[mh_media type=audio]


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Current show

HoutenFM Non-stop

00:00 17:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love