Daar Hou Ik U Aan: de uitzending van woensdag 29 juni 2016.

30 juni 2016

Gasten waren Cisca ten Hoeve (1e en 2e uur) en Janneke van Valkenburg (2e uur).
Cisca ten Hoeve is fractielid van Houten Anders! en haar gast Janneke van Valkenburg gaat gesponsord en voor de Voedselbank Houten, de Marathon van New York op 6 november a.s. lopen. Op 11 oktober wappert in Houten de Regenboogvlag.

 

Als je zegt Houten Anders! dan wil je natuurlijk weten wat er nu werkelijk anders is. Daar ging het in het 1e uur over.
Cisca ten Hoeve blijkt een sociaal bevlogen mens te zijn, met veel ideeën, maar daarnaast ook een beperkte politieke ervaring. Dat wordt anders, maar voorlopig heeft HA! een mannelijke fractievoorzitter.
Een nieuwtje voor ons was dat de burgemeester heeft toegezegd op 11 oktober de Regenboogvlag van ons Gemeentehuis te laten wapperen, als teken dat Houten de gelijkheidsgedachte achter de ‘Coming-out day’ ondersteunt.
Bij de ‘stellingen’, het ongenuanceerd en spontaan antwoorden op vragen, bleek dat HA! zo realistisch is om aan te nemen dat zij bij de verkiezingen van 2018 niet in het college zal komen. Ook bleek dat het probleem van de vergrijzing van de Houtense bevolking moet worden aangepakt door groei, en dat betekent meer woningen voor jongeren.

De gebruikelijke onderwerpen en problemen werden besproken, maar op het punt armoedebeleid en -bestrijding valt nog winst te behalen: daar moet meer aandacht voor komen.

Haar gast was Janneke van Valkenburg, die de Marathon van New York (42,2 km) gaat lopen, samen met haar man Rutger. Dit ten behoeve van de Voedselbank. De voedselbank hoopt op € 15000,- aan sponsorgelden om één jaar de vaste lasten te kunnen dekken.
De discussie ging uiteraard ook over de voedselbank, in hoeverre dat een gemeentelijke taak is of aan vrijwilligers kan worden overgelaten.
Sponsoring, zie de site van het team, genaamd www.teamvbh.nl . Een suggestie is 50 eurocent per km, dus € 21,10 .

Presentatie door Frans van Heerden en Bram Bosshardt.
Techniek Bas van den Dikkenberg

[mh_media type=video]

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love