Daar Hou Ik U Aan: de uitzending van woensdag 22 juni 2016

23 juni 2016

In deze uitzending was wethouder Geerdes te gast bij het programma Daar Hou Ik U aan. Geerdes is inmiddels bezig met zijn tweede periode als wethouder en gaf aan dat hij in 2018, als de verkiezingen en de formatieonderhandelingen dit mogelijk maken, nog wel een periode wethouder zou willen zijn. Terugkeren als raadslid ziet Geerdes niet zitten, dan loop je je opvolgers in de weg.

Presentatoren Arthur Vierboom en Paul van Ruitenbeek namen verschillende onderwerpen uit de portefeuilles van Herman Geerdes door. Zo werd onder meer gesproken over de aankoop en bestemming van het fort Lunet aan de Snel en de recreatieve mogelijkheden van het Kromme Rijngebied.

Geerdes werd ook bevraagd op de investeringen die het college wil doen. In de kadernota is daar het een en ander over opgenomen, waarbij financiering voor een deel wordt gevonden in de beklemde reserves. De suggestie dat het college nu, met de verkiezingen van 2018 in aantocht in 2017 aan potverteren zou doen wierp de wethouder verre van zich. De wethouder sluit niet uit dat bij de begroting van 2017 uiteindelijk toch een deel van de enkele jaren geleden door de VVD felbestreden OZB-verhoging wordt teruggedraaid.

In het tweede uur was verrasingsgast Margriet Dekker (21) aanwezig om te vertellen over de tour de Schalkwijk. Zij is als voormalig deelneemster doorgegroeid als wegafzetter en uiteindelijk nu alweer 5 jaar actief in het stichtingsbestuur. Wethouder Geerdes maakte bekend dat hij als echte Schalkwijker weer terugkeert naar zijn roots. Samen met vrouw en kinderen verhuist hij over enige tijd weer terug naar Schalkwijk, dat beslist niet Schalkstad mag worden genoemd. Margriet vertelde over de hechte sociale structuur in Schalkwijk, de wijze waarop het evenement wordt gefinancierd maar ook over het feit dat er een onderscheid is tussen import (zoals technicus Stephan van de Steen) en echte Schalkwijkers. Dekker woont zelf niet meer in Schalkwijk, maar sluit een terugkeer niet uit. 

Er werd met de wethouder ook stilgestaan bij de portefeuille economische zaken en dan in het bijzonder evenementenbeleid op ’t Rond en in Tull en ’t Waal. Geerdes vertelde dat de gemeente schippert tussen de aanwezige belangen van ondernemers en omwonenden. Voor de raad ziet hij een rol weggelegd om ook nadrukkelijk de belangen afwegen van burgers die zich niet actief melden bij de raad.

Al met al een interessante uitzending, die hier op onze site nu kan worden beluisterd.

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love