Daar Hou Ik U Aan: de uitzending van woensdag 20 april 2016

24 april 2016

Omdat wethouder Jocko Rensen verhinderd was woensdagavond in de studio aanwezig te zijn heeft Martin monkel een paar dagen daarvoor op een bijzondere locatie een aantal gesprekken met hem opgenomen. Gekoppeld aan de vaste rubrieken van dit programma is daarvan een integrale geluidsopname gemaakt, al was het alsof deze rechtstreeks uit de studio afkomstig is.

Met wethouder Rensen, mede op zijn initiatief, onder meer gesproken over “hostmanship”, de wijze waarop de gemeente Houten, nog meer als nu al het geval is, de bezoekers het gevoel wil geven dat zij welkom zijn, dat het gemeentehuis (of het huis van de gemeente) een plek van ontmoeting en inspiratie is. Daarbij is het de vraag of dit een instrument is dat bijdraagt aan de bestuurlijke vernieuwing. Gespreksonderwerpen die verder aan de orde komen zijn: de persoonlijke overheid, de zorg – met vooral aandacht voor het Wmo-maatwerk – de woonvisie, met als doel de komende jaren nog (minimaal) 1800 nieuwe woningen in Houten te realiseren en  communicatie. Kortom een interessant palet van onderwerpen. 

De interviews met wethouder Rensen zijn opgenomen in een horecalocatie op Het Rond, waarbij de ‘uitbater’ Marcel Verhoef tevens de surprisegast in de uitzending is. In dat verband is DHIUA dus de gast geweest van de surprisegast. Met Marcel praten we over het ondernemen in Houten in het algemeen en zijn idee van een horecavestiging in het bijzonder. 

Net als bij andere (hoofd)gasten in het programma is ook wethouder Rensen een aantal stellingen voorgelegd, waarop hij in principe alleen ja of nee mag antwoorden. Zoals gebruikelijk leidt dat bij sommige vragen echter toch tot een nadere uitleg.

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love