Cultuur de la creme: de uitzending van Donderdag 28 april 2016

28 april 2016

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Cultuur de la Creme
  6. /
  7. Cultuur de la creme:...

Een hele uitzending over (cultuur)historie van de Kromme Rijnstreek. Frank Magdelyns was het eerste uur te gast om te vertellen over de eerste bewoningen in Houten en omgeving. Het zal u verbazen hoe belangrijk Houten in de vroege jaartelling was. Hoezo vinex gemeente..?

Het tweede uur stond vooral in het teken van het 50-jarig bestaan van de Historische Kring tussen Rijn en Lek en alle activiteiten die zij in en om Houten organiseren. Bestuursleden Norma Mulder en Herman Steenman vertellen honderd uit over het heden en verleden van deze mooie vereniging. 

Natuurlijk ook in deze uitzending onze vaste rubrieken: een gouwe ouwe,  stand-up comedian Hans Gommer en de boekbespreking. Els van Staveren van de bibliotheek Lek en IJssel vertelt over een boek van Otto Wttewaall over de historie van Houten. En ze besprak een boekje met vogelroutes door Houten. Leuk om te wandelen en te fietsen.

En dan de muziek…. De hele uitzending is doorspekt met heel bijzondere muziek, zeer goed passend bij het thema historie. Luistert u vooral eens naar de 3500 jaar oude muziek uit Mesopotamië, het huidige Syrië. 

Dank aan onze gasten die deze uitzending zo interessant maken. En dank aan onze technicus Mike van Rossum, die alle items weer zo mooi met elkaar verbond. Uw presentatoren Ger Kroes en Anita Koolmees wensen u veel luisterplezier.

[mh_media type=audio]


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love