Cultuur de la creme: de uitzending van Donderdag 26 januari 2017

1 februari 2017

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Cultuur de la Creme
  6. /
  7. Cultuur de la creme:...

Vanavond stond het programma bijna geheel in het teken van het project House of Houten. In dit project worden 3 generaties bij elkaar gebracht door middel van muziek

De afgelopen maanden maakten leerlingen uit groep 8 kennis met ouderen en hun levensverhalen. De leerlingen interviewden iemand van boven de 75 jaar. Zij bevroegen de ouderen over hun jeugd (toen zij net zo oud waren als de groep 8 leerlingen nu) en welke rol muziek speelde in hun leven. De interviews werden opgenomen en er is een documentaire gemaakt.
Met het materiaal van de documentaire zijn jonge singer-songwriters aan de slag gegaan en maakten daarvan hun eigen nieuwe song. Deze songs zijn te horen tijdens de eindpresentatie op 31 januari vanaf 13.00 uur  in het Theater aan de Slinger maar vanavond waren er al twee van deze singer song writers in de studio aanwezig. Melissa Everwennink en Melanie Reindertsen zongen eerst beiden individueel het nummer dat zij voor dit project hebben geschreven. Vervolgens ontstond er spontaan een samenzang en konden wij opnieuw genieten van een live optreden van deze dames.
In het 2e uur nog meer live optreden en wel van ons Talent van de week Jermaine Kool. Jermaine is een rapper, schrijft zijn eigen teksten en hoopt echt groot te worden in de “rap”wereld. Hij heeft ons echter beloofd dat als dit gaat gebeuren hij altijd nog terug blijft komen bij Houten FM.
Trea Scholten mochten we vanavond voor het eerst verwelkomen voor het boek van de week. Zij had gekozen voor de gedichtenbundel van Tim Hofman “de broer van Roos”. Volgens Trea een echte aanrader voor jong en oud.
Helen had weer leuke, interessante tips op cultureel gebied waaronder de voorstelling RUK van Enge buren. In deze voorstelling zal op ludieke wijze het verschil tussen vrouwen- en mannenmuziek worden belicht.
Kortom een zeer diverse en levendige uitzending die aardig wat voorbereiding en concentratie van de techniekmannen Rene, Bart en Marco heeft gevraagd. Top!
De presentatoren van vanavond, Brigitte en Wilma hebben met veel plezier deze uitzending voor u gemaakt.

[mh_media type=audio]


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Current show

HoutenFM Non-stop

00:00 17:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love