Cultuur de la creme: de uitzending van Donderdag 21 april 2016

24 april 2016

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Cultuur de la Creme
  6. /
  7. Cultuur de la creme:...

In het 1e uur van het programma was Madelon van der Wielen van de organisatie van het 1e Houtens Helden festival te gast. Zij vertelde heel enthousiast over al de komende activiteiten en artiesten die optreden tijdens dit festival op vrijdagavond 22 april in het Slingergebied te Houten.

 Speciale aandacht was er voor de Powertoolrace waar mensen zich nog steeds voor konden opgeven. Madelon hoopte op een grote opkomst zodat dit festival volgend jaar (maar dan iets meer richting zomer) opnieuw georganiseerd kan worden. In het tweede uur werden we door pianist Thijs Dercksen meegenomen in de bijzondere wereld van de verschillende muziekstijlen. Dercksen bestudeerde onder meer de ritmische taal van de Afro-Cubaanse muziek en het laat-middeleeuwse contrapunt. Dat deze twee muziekstijlen hem goed liggen bleek uit de muziekstukken die tijdens de uitzending gedraaid werden. Om e.e.a. echter live te beluisteren werd er verwezen naar het optreden van Thijs Dercksen op zaterdag 23 april om 20.15 in het Cultuurhuis Schoneveld. Uiteraard kwamen ook de vaste items zoals de boekbespreking, de cultuuragenda en de Gouwe Ouwe plaat weer aan de orde. Hans Gommer was live in de studio en had een colomn over tandartsbezoeken. Tijdens de uitzending werden wij op de hoogte gebracht van het overlijden van de zanger “Prince”. Een bericht waar een ieder toch weer even stil van werd. Onze technicus van vanavond Bas van den Dikkenberg speelde hier direct op in door het inzetten van 2 mooie nummers van deze legendarische zanger.
Vanavond werd het programma gepresenteerd door Wilma van Doorn en Martijn Wind en de techniek was zoals gezegd in handen van Bas van den Dikkenberg.

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love