Cultuur de la creme: de uitzending van Donderdag 18 februari 2016

20 februari 2016

Vanavond was Marijn te kolste te gast in de studio. Zij is beeldend kunstenares en heeft haar atelier bij het landgoed Wickenburgh in ‘t Goy. Marijn is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de TRAP route. Een fietsroute langs 13 kunstwerken op een historische plek in Houten. De routekaart is gratis te verkrijgen bij de Gemeente Houten. Daarnaast is er ook een boekje verschenen. Hierin wordt de historische plek op een zeer toegankelijke manier beschreven. Dit boekje is te koop bij Boekhandel Wijs.

Marijn geeft ook nog diverse workshops. Een belangrijk thema voor Marijn is “ruimte”. E.e.a is na te lezen op haar site www.marijntekolste.nl. In het 2e uur was er een interessant interview met Jacques Albers van de steenfabriek te Wijk bij Duurstede.

Met veel enthousiasme vertelde hij over het verleden en het heden van de steenfabriek. Er zijn vanaf april iedere 2e zaterdag van de maand rondleidingen. Men is hiervoor op zoek naar nieuwe gidsen! Natuurlijk ook weer onze vaste onderwerpen zoals de Cultuuragenda, muziekgeschiedenis en de column van Hans Gommers. De techniek werd vanavond verzorgd door Mike van Rossum.

[mh_media type=audio]


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Current show

HoutenFM Non-stop

00:00 17:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love