Cultuur de la creme: de uitzending van Donderdag 14 april 2016

16 april 2016

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Cultuur de la Creme
  6. /
  7. Cultuur de la creme:...

Het was een mooie avond bij Cultuur de la Crème!
In het eerste uur stond het spektakel Linie in Lichterlaaie centraal.

 

De opening van het Fortenseizoen wordt zaterdag 16 april tussen 21.00 en 23.30 uur gevierd met een bijzondere lichtroute op de forten Lunet III en Lunet IV. In de studio vertelden Jill van Hussen en Marco Hoogearts van ZOMO /de Smaak van Lunet waar mensen met een verstandelijke beperking een horecagelegenheid runnen over hun bijdrage aan dit spektakel.  Aan de telefoon kleurde projectleider Annelou Evelein de beelden verder in: 1000 appende glow in de dark kabouters en projecties op de kazematten. Dit gratis evenement kun je goed bereiken per fiets vanuit Houten.

www.linieinlichterlaaie.nl.  Marco kondigde zelf zijn verzoeknummer Star van Earth, Wind and Fire aan.

Helen Dufais was niet aanwezig dus Natasja had de eer om een blik te werpen op de culturele activiteiten in de regio, van de Open Dag van het Houtens Muziek Collectief tot het optreden van een zeemanskoor in De Wiese in Schalkwijk.

 

In het tweede uur  was de laatste aflevering te horen van het interview van Ger Kroes over de klassieke muziekgeschiedenis met Pauline Schenkelaars, muziekdocent bij het HMC. 

Als gast was de Houtense fotograaf Rob de Groot aanwezig bij ons tafel.

Voor dag en dauw staat hij op omdat het licht dan zo mooi is. Het is zeker de moeite waard om een keer met hem mee te gaan! Tweede Pinksterdag kan dat op de Posbank. Op zijn website staat meer informatie: www.fotovandenatuur.nl. Zijn werk is ook te zien tijdens de Kunstfietsroute op 25 en 26 juni in Amadorra. Hij is daar dan zelf ook aanwezig.

In een programma over cultuur hoort ook literatuur! Els van Staveren van Bibliotheek  Lek & IJssel vertelde over het boek dat zij nu aan het lezen is: “De koffer van mevrouw Sinclair” van Louise Walters.  Tot slot een vast item : cabaretier Hans Gommer die ons weer trakteerde op een lokaal verhaal.

 

Techniek was in goede handen bij Mike van Rossum.

De presentatie: Martijn Wind en Natasja Teuben Naber 

[mh_media type=audio]


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love