Cultuur de la creme: de uitzending van Donderdag 1 September 2016

3 september 2016

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Cultuur de la Creme
  6. /
  7. Cultuur de la creme:...

En vanavond was het weer zover. De eerste uitzending in het nieuwe seizoen van Cultuur de la Creme op Houten FM. Vanuit een mooi ingerichte studio, ondersteunt door een nieuwe openingsjingle en intromuziekje gingen de presentatoren van vandaag, Inge, Rian en Wilma, met veel enthousiasme aan de slag.

Allereerst werd  bij het item “cultuuragenda” uitgebreid stilgestaan bij wat er zoal plaatsvindt tijdens het fortenfestival. Van vrijdag 2 t/m zondag 11 september is het landschap van de waterlinies in Nederland het decor van het Fortenfestival. In verschillende forten kan men gaan genieten van theater, film, kunst en muziek. Zo organiseert Restaurant Vroeg in Bunnik op zaterdagavond  3 september een buitenbioscoopavond op het terrein naast het Bunkerpad. Dit is met barbecue en natuurlijk een film die tot de verbeelding spreekt; The Revenant. Bekijk alle activiteiten op www.fortenfestival.nl . Omdat ook op zaterdag 3 september de activiteitenmarkt plaatsvindt op het Rond te Houten vond er een gesprek plaats met Marilou Jens. Zij is actief betrokken bij de organisatie van deze activiteitenmarkt. Dit jaar is er een groot aantal  deelnemers (190) die zich aan het houtens publiek willen presenteren. De markt is open vanaf 10.00 uur en sluit om 16.00 uur.

Als gasten hadden we vanavond drie kunstenaressen in de studio; Lucy van de Leemkolk, Olivia 0’Keefe en Mana Otmer. Zij maken alle drie kunst vanuit emotie, beleving en passie. Bij Lucy en Olivia resulteert dit in zeer kleurrijke schilderijen. Mana maakt prachtige sieraden die ook heel kleurrijk zijn maar die vooral opvallen door de veelheid aan kleine voorstellingen op een heel klein sieraad. U kunt hun werk bekijken in het oude politiebureau te Houten of tijdelijk in het Theater aan de Slinger. Als voorproefje plaatsen wij op onze site al een foto van hun recente werk. Voor meer informatie zou ik u willen verwijzen naar de website: www.oliviaokeefe.nl , www.lusees.nl

In het tweede uur een gesprek met Hariet van Boekhandel wijs.  Zij vertelde over de boeken van Helene Ferrante, 4  napolitaanse romandelen,  vooral geschikt en herkenbaar voor vrouwen tussen de 40 en 50 jaar. Volgens Hariet een echte aanrader! 

Bij de start van ons nieuwe seizoen ook een nieuw item “de keuze van het Talent van de week”.  Deze week was dit Joe Bowe. Een jonge 27 jarige kunstenaar die al vanaf zijn 16e jaar schildert. Dan weer kleurrijk, dan weer somber maar vooral veel. Joe werkt ook in het oude politiebureau en daar kunt u zijn werk dan ook bekijken. Joe benadrukt dat hij voornamelijk werkt vanuit zijn emotie en dat dit steeds weer ander werk oplevert. Voor meer informatie kunt u de website van Joe bekijken www.joebowe.com Ook hebben wij een foto van zijn werk op onze website geplaatst zodat u al een indruk van dit Talent kunt krijgen.

Zoals gezegd werd dit programma vanavond gepresenteerd door Inge, Rian en Wilma. De techniek was in handen van Bas van den Dikkenberg.

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 17:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love