Cultuur de la creme: de uitzending van Donderdag 04 februari 2016

5 februari 2016

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Cultuur de la Creme
  6. /
  7. Cultuur de la creme:...

Het programma Cultuur de la Crème van  4 februari 2016 ging over  poëzie . Aanleiding was de Gedichtendag die College De Heemlanden organiseert voor hun leerlingen en de follow-up Dansende Woorden, een initiatief van Educatie aan de Slinger.

Ger Kroes de presentator van het programma  had diverse gasten uitgenodigd voor het programma. In het eerst uur Dick Westerink, leraar Engels op de Heemlanden en organisator van de Gedichtendag,  vertelt over de voorbereiding en de uitvoering. Olga Knetsch verbonden als stagiaire aan Educatie en Cultuur aan de Slinger werkt aan Dansende Woorden als speciaal project voor haar studie.  We vragen  haar hoe dit initiatief tot stand gekomen is en hoe in samenwerking met 5 dansscholen het project vorm gegeven wordt. Femke Hassink, leerling van de Heemlanden , die de eer heeft dat een van haar gedichten is uitgekozen waarop een dans wordt gemaakt, draagt haar gedicht Music voor.

In het tweede uur spreken we met Selina Koopman van dansstudio Olga van Koningsbrugge en spreken met haar over de choreografie van een dans . En hoe zij bij het gedicht Music de juiste muziek kiest om de essentie van het gedicht tot zijn recht te laten komen.  Natuurlijk mag in het programma niet vergeten worden dat Houten ook een dichterscollectief kent. We nodigden Marjanne Haitsma uit daarover te vertellen, maar ook over haar persoonlijke ambitie om met dichten bezig te zijn. Ze draag voor uit eigen werk. Ook Els van Staveren van de Bibliotheek droeg een gedicht voor en we vroegen  wat haar motiveert om juist dit gedicht te kiezen. Tot slot Hans Gommer, onze columnist en stand-up comedian, die in zijn column zelfs een zelfgemaakt Haiku (Japanse dichtvorm) verwerkte. Tussen de gesprekken door  Nederlandse liedjes waarvan de liedteksten vaak ook gedichten genoemd mogen worden.

[mh_media type=audio]


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Current show

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love