Cultuur de la Creme; de uitzending van 6 april 2017

6 april 2017

In deze uitzending weer een heel divers programma met interessante culturele onderwerpen.  Zo hadden we in het 1e uur Herman en Norma te gast van de Historische kring tussen Rijn en Lek. Naast dat zij heel enthousiast vertelden over alle activiteiten van de Historische kring  werd er aandacht besteed aan de dagexcursie van dit jaar. Deze gaat op 8 april naar Sint Truiden in Belgie. Deze historische stad maakte een sterke bloei mee vanaf de middeleeuwen, dit toont zij nu met vele historische gebouwen en vele museale kunstschatten. Helen had een leuk gesprek met Marc de Hond over zijn voorstelling welke op 12 april is te zien in het Theater aan de Slinger.

Het tweede uur op nieuw 2 gasten: Janneke en Coleen van de balletschool van Helen Wilson. Er werd even gesproken over de balletschool in zijn algemeenheid maar vervolgens kwam de voorstelling van Alice in Wonderland, welke nu volop in voorbereiding, is aan de orde. Op 27 en 28 mei zal er door balletschool Helen Wilson een prachtige, sprookjesachtige voorstelling worden gedanst in het Theater aan de Slinger. Janneke de vries vertolkt hierin de hoofdrol. Zij was deze week tevens Het Talent van de week. Naast balletdansen heeft Janneke nog een grote passie en dat is vioolspelen. Ze studeert aan het conservatorium in Den Haag voor muziekdocente en heeft daar o.a. ook zang- en gitaarlessen gevolgd. Kortom een multitalent uit ons eigen Houten.

Cultuur de la Creme werd vanavond gepresenteerd door Brigitte, Helen en Wilma. De techniek werd verzorg door Bart Hoogenboom.

[mh_media type=audio]


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Current show

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love