Cultuur de la Creme; de uitzending van 20 april 2017

24 april 2017

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Cultuur de la Creme
  6. /
  7. Cultuur de la Creme;...

Een avond met presentatie van Rian Los zorgt altijd weer voor heel veel nieuwe culturele informatie. Zo was tijdens het eerste uur  Catharine ten Berg onze Gast. Zij is tekendocente en exposeert op dit moment haar werken in het oude politiebureau te Houten. Helen had een leuk interview met Rian over de kunstwisseling in het theater aan de Slinger.

Op dit moment hangen daar door houtenaren gemaakte portretten welke nog tot halverwege mei te bewonderen zijn. Even kort werd er nog gesproken over de kunstendag op 9 mei op College De Heemlanden “Art Today”. Tijdens deze dag maken de leerlingen kennis met kunstdiciplines die in het reguliere vakonderwijs niet aan bod (kunnen) komen, (fotografie, architectuur, keramiek). In het 2e uur was Marja Macville te gast. Zij is binnenhuisarchitect en doet makeovers in huizen met de eigen spullen van de bewoners. Daarnaast organiseert zij theeparty’s met zelf gedecoreerd servies en wil zo het theedrinken weer hip maken! Ook de boekbespreking werd deze week door de redactie zelf verzorgd. Wilma had het boek “Superverslavend”van Adam Alter gelezen. Ze noemde het een aanrader voor vele ouders.  In het boek wordt beschreven hoe het komt dat vooral de westerse bevolking een digitale verslaving heeft en wat je hier tegen kunt doen voor het echt te laat is. Een superverslavend boek! Tenslotte waren er 2 talenten van de week te gast; Rebecca van den Hoeven en Luna van der Gun. Beide dames zijn zeer getalenteerde balletdanseressen en hebben recentelijk, doordat zij een wedstrijd hadden gewonnen, op uitnodiging van een italiaans jurlid een week lang een workshop mogen volgen in Italie. Zij zijn leerlingen van de Balletschool van Helen Wilson en hebben ook een mooie rol in de dansvoorstelling “Alice in Wonderland” welke op 27 en 28 mei is te zien in het theater aan de Slinger.

De presentatie was vanavond in handen van Rian, Wilma en Helen en zij werden voor de techniek ondersteund door Bart en Marco.

[mh_media type=audio]


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Current show

HoutenFM Non-stop

00:00 11:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love